Home » Unlabelled » Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries Dark They Were, And Golden-Eyed (Ray Bradbury)
Tuesday, 11 December 2018
Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries Dark They Were, And Golden-Eyed (Ray Bradbury)
Q 1. Why did harry wish to travel back to Earth?
Ans. Harry needed to travel back to Earth as a result of he felt the danger of unfavorable climate at Mars. He thought if he stayed at the Mars, he would lose his identity.
Q 2. Why did he wish to stay?
Ans. Harry has no means that to travel back. There was no probability of any facilitate, thus he was guaranteed tolive there. With the passage of your time he became just like the Martians. His eyes grew dark and golden. There was nothing left for him within the Earth settlement.
Q 3. What climate did they face?
Ans. They Janus-faced terribly severe climate. The wind blew as if to destroy their identities. The air burst their house. The boards went out of form. There was fog at the hours of darkness. It became highly regarded in summer.
Q 4. What was the condition of the Bittering family on hearing the news of was on Earth?
Ans. On hearing the news of was on Earth they became unhappy. Core remained to her husband and female offspring and began weeping. They felt stranded on Mars. Harry was covered sweat.
Q 5. What did they require to grow?
Ans. They needed to grow crops and lift kids till the tip of the war. They were hoping for the arrival of rockets.
Q 6. What was the condition of their house?
Ans. The wind did one thing to their house. The air had burst it. All the boards went out of form.
Q 7. What was the recommendation Harry gave to the people?
Ans. Harry suggested them to create a rocket to travel back to Earth.
Q 8. what quantity dangerous a Martian virus will be?
Ans. A Martian virus may be terribly dangerous for material individuals. It will modification their look and createthem lose their material identity.
Q 9. beneath what circumstances the Bittering family had to pass through?
Ans. The Bittering family were emigrants to Mars. sadly they felt loneliness within the dead cities. The wind blew as if to smash their identities. Harry felt sort of a salt crystal being washed away in an exceedingly mountain stream. There was fog at the hours of darkness. All the boards went out of form. There was a modification in their complexion. Harry smelled a Martian virus within the air.
Q 10. however social were the individuals of Mars?
Ans. They learn English quick. They were fully peaceful. They were terribly cooperative. They were terribly friendly.
Q 11. however did the life modification finally? Was this higher or worse?
Ans. With the passage of your time the Bittering family accepted things and developed new habits. They found it peaceful with none interference and disturbance. They were terribly friendly. They were fast at learning English.
Q 12. What distinction are you able to illustrate within the life variety of the individuals of 2 totally differentplanets?
Ans. The Martians don't have any type of haste or competition. the world is stricken with threats of war whereas the Martians have learned to measure peacefully. sublunar individuals area unit invariably able to quarrel for cashand property however the Martians area unit innocent of such passions. The individuals of Earth live a social life however the Martians area unit keen on primitive life vogue.
Q 13. What did the radio flash tell?
Ans. The radio flash told that atom bombs hit big apple and every one the area rockets were destroyed. There would be no a lot of rockets to Mars ever.
Q 14. What did the Lieutenant report?
Ans. He according that the city was empty however they found native individuals within the hills. They were dark and golden saucer-eyed.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment