Home » Unlabelled » Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries Clearing within the Sky (Jesse Stuart)
Tuesday, 11 December 2018
Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries Clearing within the Sky (Jesse Stuart)
Q 1. Why failed to the previous man follow the recommendation of the doctor?
Ans. He did not follow the recommendation of the doctors as a result of he felt that he would stay healthy and powerful by keeping himself active. furthermore he had to support a family of 5 kids.
Q 2. What had the doctors told the previous man?
Ans. The doctors had told the previous man to avoid diligence and to pay a straightforward life along with hisfamily, otherwise he would die.
Q 3. wherever did the previous man take his son?
Ans. The previous man took his son to the very best purpose of his land. He wished to point out him the littleclearing there that he had cultivated himself.
Q 4. Had the son ever been there before?
Ans. He had been there over and over before with the exception of last 3 years. however he had not seen something extraordinary there.
Q 5. What were the names of the vegetables the previous man grew on his farm?
Ans. The previous man grew potatoes, yams and tomatoes on his farm.
Q 6. Why did the previous man take the steep path?
Ans. The previous man took the steep path as a result of it absolutely was a method of knowing that he was improving all the time. He wished to check his medical fitness.
Q 7. Why did the son at the age of six cry?
Ans. The son lost the wood plough that his father had created him, therefore he began to cry.
Q 8. What were the sentiments of the previous man at the age of seventy?
Ans. He felt that he had lived his natural life and was currently defrayal the bonus of his life. Therefore, he wishedto travel to the places he knew and worshipped.
Q 9. Why had the previous man planted his secret garden?
Ans. He planted the garden to possess a singular quite vegeatables with higher flavour. He believed that solelysuch new ground had the flexibility to supply this. it absolutely was conjointly a method of refreshing the golden reminiscences of his youth.
Q 10. Describe the physical look of the previous man.
Ans. The previous man is seventy years previous. he's robust, vigorous, spirited and energetic with a red wrinkled face and pale blue eyes. he's therefore active and sensible that he will climb steep mountains. He includes a cane in his hand. He includes a anti-personnel bomb hanky.
Q 11. however did the previous man feel concerning the land?
Ans. The previous man was an excellent lover of nature. He worshipped the smell of his soil that stuffed his heart and soul with pleasure.
Q 12. What did the son bear in mind from his childhood? Were these sensible memories?
Ans. The son remembered the immense mountains wherever his father and mother wont to farm. The son conjointly remembered the time once on this steep slope his father once created him a touch wood plough. He was six years previous then. He lost his plough during a furrow and cried.
Q 13. What ethical lesson will the story teach?
Ans. The story teaches USA the way to fight against odds. If we've got the strength of spirit we will face eachchallenge with boldness. it's determination and powerful can power which will bring laurels for someone. If we have a tendency to area unit spunky, resolute and ne'er able to submit, we will win the foremost troublesometargets.
Q 14. Why did Jess not wish to travel along with his father?
Ans. Jess failed to wish to travel as a result of he had simply finished [*fr1] a mile uphill walk to satisfy his oldsters. Secondly, the weather wasn't pleasant enough to run a lot of.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment