Home » Unlabelled » Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries a light Attack Of Locusts
Tuesday, 11 December 2018
Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries a light Attack Of Locusts
Q 1. What area unit locusts?
Ans. Locusts area unit massive insects that board hot countries and fly in massive teams, destroying all the plants and crops of a section.
Q 2. Why did the farmers throw wet leaves on fire?
Ans. They wished to create the smoke acrid and black so that they threw leaves on the hearth.
Q 3. What was the need of each farmer?
Ans. each farmer wished the locusts to maneuver to consequent farm and overlook his farm.
Q 4. Did Margaret grasp what to try to to to stay the locusts away?
Ans. Margaret knew nothing the way to keep the locusts away.
Q 5. What was the condition of trees?
Ans. All the trees were queer and still, thick with insects. Their boughs weighed to the bottom.
Q 6. however did recent author treat the stray locust that he found in his pocket?
Ans. He picked it and step-down together with his thumb nail.
Q 7. area unit the hoppers completely different from the locusts?
Ans. New born locusts area unit hoppers.
Q 8. Did Margaret lose heart on the loss of crops?
Ans. Margaret lost heart to ascertain the desolate and mangled land. She felt sort of a survivor when the war.
Q 9. Why area unit the locusts compared with the unhealthy weather?
Ans. Locusts area unit compared with weather as a result of each area unit harmful for the crops and each area unit impending.
Q 10. Why did the boys eat their supper with sensible appetites?
Ans. They were tired as a result of they'd tried exhausting to avoid wasting their crops. They conjointly thought that it might are worse. They were designing for his or her future crops.
Q 11. however did the farmers try and forestall the most swarm of locusts from landing on their farms?
Ans. The farmers gathered piles of wood and grass. They burnt fires from that thick clouds of smoke were rising. They were throwing wet leaves on to the fires to create the smoke acrid and black. Everywhere, fifty miles over the country, the smoke was rising from myriads of fires. The air got thick with smoke. the sole thanks to forestall the most swarm of locusts from landing on their farm was to create enough smoke and enough noise until sun went down. of these efforts were created to stay the most swarm away.
Q 12. Why, even in spite of everything the crops were destroyed, did the boys still fight the swarm?
Ans. a person informed that every one the crops had been finished. The locusts had ingested each leaf and eachblade of grass however the boys still unbroken beating the gongs and shouting. They continued to fight the swarm as a result of the most swarm wasn't sinking. The locusts were serious with eggs. They were searching foran area to settle and lay. The farmers wished to prevent the most body selecting their farm. If they got an opportunity to put their eggs, the hoppers would eat everything soon. They failed to need to ascertain a hopper swarm on the march.
Q 13. What was the condition of the land once the locusts had stirred to the south?
Ans. The locusts had finished everything. Not one leaf was left. Everything was to be replanted. folks hoped that there would be rain terribly before long and there would be some new grass. Otherwise the cows would die. The farm was barren. The land was giving a glance of ruin. country was desolate and mangled. the entire image was gloomy void of leaf.
Q 14. What area unit the measures the farmers ought to have taken to avoid wasting their crops?
Ans. The attack of locusts can't be avoided be taking any measures. it's a tragedy. What all the farmers will do is to create them modification their course. they ought to work with one another forgetting their personal variations. they ought to collect dry wood and leaves to burn Brobdingnagian fires and generate black smoke. The farmers ought to get their crops properly sprayed. they ought to request the assistance of presidency to supply them such facilities as area unit useful to face the tragedy.
Q 15. Write a note on the character on Margaret.
Ans. Margaret sees the locusts coming back and starts shouting smartly. She stands all the time wanting towards the smoke of fires. She contains a deep concern over the grave scenario. She actively attends the phone calls and answers properly while not losing sight of the locusts. She is incredibly anxious to assist her folks however cannot realize any means that. She is interested by the noise even when the destruction. She conjointly asks regardingthe hopper swarm and becomes frightened. She like not even to think about locusts and desires to urge wont tothe thought of 3 to four years of locusts. She feels blue at the devastation caused by the locusts. She has ne'erseen such mayhem in her life.
Q 16. wherever did the houseboy run and why?
Ans. The houseboy ran off to the shop to gather tin cans or any piece of metal.
Q 17. What was happening over seven patches of bareheaded soil?
Ans. Thick clouds of smoke were drifting up from every patch of bareheaded soil.
Q 18. What was each farmer hoping?
Ans. each farmer hoped that the locust would overlook his farm and press on to consequent.
Q 19. What was the strange darkness like?
Ans. it had been just like the darkness of a veld fireplace, once the air gets thick with smoke.
Q 20. however were all the trees looking?
Ans. All the trees were queer and still. They were thick with insects. Their boughs weighed to the bottom.
Q 21. What was the scene within the evening amid locusts?
Ans. within the evening, the air wasn't black and thick. it had been clear blue, with a pattern of insects whizzing this fashion which across it. Everything else like trees, buildings, bushes, earth was gone beneath the moving brown lots.
Q 22. Why did the farmers need to kill the locusts?
Ans. The farmers wished to kill the locusts as a result of they knew that the insects would eat every and eachsingle blade of the crops. They were frightened of complete devastation. They tried their best to avoid wastingtheir crops however unsuccessful.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment