Tuesday, 11 December 2018
Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries The Piece Of String
Q 1. Why did Manana accuse Hubert of choosing the lost pocket-book?
Ans. Manana defendant Hubert of choosing the lost pocket-book as a result of he had seen him bending over and choosing one thing at constant time and place. He would possibly wish to induce the reward of twenty shillings.
Q 2. What did the individuals consider Hubert after they detected the come of the pocket-book by anotherperson?
Ans. individuals weren't willing to believe him They same behind his back that those were lying excuses. They thought that he should have born the purse away.
Q 3. Why did Saint George provide the pocket-book to his employer?
Ans. Saint George found the pocket-book on the road to the village market. He was Associate in Nursing illiterate man therefore he gave it to his leader.
Q 4. What created Hubert shameful?
Ans. Hubert wasn't believed and folks declared him slicker. He felt shame and disgrace to his self-worth and character.
Q 5. Why did individuals mock of his innocence?
Ans. Hubert was damned and ill-used for being a slicker. He lost the honour of his words. He wished to regain his lost name so he unbroken claiming his innocence until his death.
Q 6. Write down a note on the character of Hubert.
Ans. Mr. Hubert may be a straightforward countryman. He cannot convert the people who he's not wrongdoer. He has weak temperament and despite his oath he cannot prove his innocence. He has weak promotional materialand poor communication. he's sensitive that he falls unwell and dies however cannot defend himself.
Q 7. Why did the civil authority not believe the innocence of Hubert.
Ans. The civil authority didn't believe the innocence of Hubert as a result of he was seen choosing one thing from constant place wherever the purse was lost. Mr. Manana was the attention witness however he solely saw Hubert bending down and choosing one thing up. He mistook a chunk of string for pocket-book and defendant Hubert of this thievery. He conjointly claimed that once studying the pocket-book Hubert stood there, trying a protractedwhereas within the mud to examine if any cash had fallen out. The civil authority thought the witness comfortablefor inculpative Hubert. He conjointly thought adult male. Manana a person of worthy credence. Such someonecouldn't mistake a chunk of string for a pocket-book. He believed it should be the pocket-book and Hubert was guilty of choosing it up.
Q 8. Was it necessary for Hubert to continue his innocence?
Ans. Mr. Hubert knew nothing expect truth. it had been on the far side his imagination that he would be known asa slicker. it had been a stigma on his character. If someone is faithful his heart however he's misunderstood as a rascal it's nerve shattering for him. He cannot face the humiliation. Mr. Hubert bore all the characteristics of an easy sensible soul. He was a passive man. once he was charged it necessary for him to form himself freed fromthis charge. He couldn't tolerate something except the disgrace of his honour. He wished to form individualsbelieve that he wasn't the wrongdoer. so he continuing pleading his innocence.
Q 9. What did the exponent announce?
Ans. The exponent declared regarding the loss of black animal skin pocket-book containing 5 hundred shillings and a few business papers. The finder was requested to come constant to mayor's workplace or to adult male. James, the caretaker of the general public hall. There would be a souvenir of twenty shillings.
Q 10. What did the diners discuss?
Ans. The diners mentioned the crops and weather that was appropriate for inexperienced crops however not for the wheat.
Q 11. Who was Mr. James?
Ans. Mr. James was the caretaker of the general public hall wherever all the individuals gathered. He was the one whose pocket-book was lost.
Q 12. however did the individuals tell the story of the string?
Ans. individuals began to tell the story to amuse themselves, and told it in an exceedingly manner of soldier WHOhad been on a campaign and told regarding his battles.
Q 13. What was written on Hubert's tomb-stone?
Ans. it had been written on that, "Here lies a person WHO told nothing however truth. Here lies the person WHOwouldn't prove his innocence, however the flood proven it-!."
Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries The Angel and therefore the Author et al.
Q 1. At what purpose of journey in his dream did the author hear the throbbing sound of wings?
Ans. it absolutely was the purpose of his journey once he may see nothing below however a faint brightness levelburied below darkness. He detected the slow, throbbing sound of wings behind him.
Q 2. What time of the year was it?
Ans. it absolutely was a few period when Christmas.
Q 3. What will the author like concerning Christmas?
Ans. The author likes the spirit of generosity concerning Christmas. everybody quite suddenly becomes pious. Christmas makes everyone sensible.
Q 4. Write down the nice deeds the author has admitted ar an excellent joy on Christmas.
Ans. the author admits that he gave 5 shillings subscription to the Daily Telegraph’ inexpensive Fund for the fired. Then he remembers that it absolutely was 10 shillings altogether. They wheat his name wrong the primary time. Then he had been to four charity dinners. He sent a dozen photograph of himself signed, to a charity bazaar. He performed in an exceedingly theater to boost fund for Poor Curates. He conjointly reminded the Angel of the four balcony seats he had taken for the monster show at His Majesty’s in aid of the Fund for the indigent British in urban center. He remembered the jumble sale to that he sent all his recent garments, together with a coat that had got drawn up with them inadvertently and will are worn once more. He conjointly reminded him the raffle he had joined for a motor automobile.
Q 5. Why ar the noble deeds perpetually an excellent joy for the author?
Ans. Noble deeds ar perpetually an excellent joy for the author as a result of he's a thinking person. He willdifferentiate between right and wrong. He desires to try and do one thing for the necessitous. He feels satisfaction when a bit deed of kindness. He will have human flaws however still he includes a horse sense of morality.
Q 6. What was the writer’s dream?
Ans. He dreamt that he flew out of the window in his nightclothes and went up and up. He met the Recording Angel and talked to him concerning his worldly deeds.
Q 7. What did the author suppose to himself?
Ans. the author thought to himself, if something he had been a touch too sensible. a bit less virtue and he may need lived longer.
Q 8. What did the author see of London lastly?
Ans. The last he saw of London was the long line of electrical lamps bordering the mound.
Q 9. What did the author cue the angel of balcony seats?
Ans. the author reminded him of the four balcony seats he had taken for the monster show at His Majesty’s aid of the Fund for the indigent British in urban center.
Q 10. What did the author bear in mind concerning the rummage sale?
Ans. the author remembered that he sent all his recent garments to the jumble sale together with a coat the he may have worn once more.
Q 11. what's the theme of the story?
Ans. it's satiric story. The author desires to point out that groups of people benefit deeds for self praise and not for the satisfaction of their conscience.
Q 12. What quite dream did the author have?
Ans. the author had a vexing dream.
Q 13. however did the planet grow?
Ans. the planet grew smaller and smaller.
Q 14. What did the author hear behind him?
Ans. He detected the slow, throbbing sound of wings.
Q 15. What can we become suddenly on Christmas?
Ans. we tend to become generous quite suddenly. it's a pleasant sensation.
Q 16. What was the sweet kid giving to the road arab?
Ans. The sweet kid was giving beef tea to the road arab.
Q 17. What was the nice recent red round-faced squire doing?
Ans. He was shoveling out pudding to the group of grateful villagers.
Q 18. What has the author typically thought of?
Ans. the author has typically thought of keeping a diary.
Q 19. what's perpetually pleasant consistent with the writer?
Ans. it's perpetually pleasant to speak concerning one’s self.
Q 20. What did the author cue the angel?
Ans. the author reminded the angel of the four charity dinners he had attended.
Q 21. What did the angel assure him?
Ans. The angel assured the author that his group action had been noted.
Q 22. What did the author do together with his own photographs?
Ans. the author sent a dozen pictures of himself, signed to a charity bazaar.
Subscribe to:
Posts
(
Atom
)