Tuesday, 11 December 2018
Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries The Gift Of The Magi
Q 1. what proportion did she although Christmas?
Ans. She might save only 1 greenback and cardinal cents for Christmas.
Q 2. Why did she feel proud within the great thing about her hair?
Ans. Della felt proud within the great thing about her hair as a result of it absolutely was additional stunning than any queen’s jewels and gifts. it absolutely was sort of a falling stream of brown water. It reached below her knee.
Q 3. Why did she sell her hair?
Ans. She sold-out her hair as a result of she wished to shop for a present for Jim however she didn’t have enough cash.
Q 4. Why did Jim sell the gold watch?
Ans. Jim sold-out his gold watch as a result of he wished to shop for a pretty gift for Della.
Q 5. Why did they require to exchange the gifts?
Ans. They fair-haired one another and will not pass though Christmas while not giving one another gift.
Q 6. Why did she feel unhappy on losing her hair?
Ans. Della liked her hair quite the rest. it absolutely was precious to her, therefore, she felt unhappy on losing her hair. She was afraid that Jim wouldn't like her while not her hair.
Q 7. Why did Jim not welcome her once he stepped in?
Ans. Jim had bought Della’s favorite combs however she had lost her hair. Jim was stunned to check it and felt it deeply therefore he failed to welcome her.
Q 8. What did he bring out from his coat?
Ans. He brought out a pretty set of combs with jewels. Once Della had liked them.
Q 9. however stunning was the gold watch chain?
Ans. The gold chain was terribly straightforward created. Its price was in its made and pure material. it absolutely was plain and easy so it absolutely was terribly stunning.
Q 10. What was the knowledge in commerce the foremost valuable things?
Ans. They sold-out their Most worthy things to administer one another gifts on Christmas. they may not assume if outlay the Christmas while not the exchange of gifts. They thought that love was additional precious than material things. They with wisdom unbroken this spirit alive.
Q 11. however did the Magi need to celebrate their Christmas?
Ans. the author calls Della and Jim the Magi. They wished to administer one another gifts to celebrate their Christmas. They were economically terribly poor however spiritually made. They felt pleased with 2 things thatthey in hand. One factor was Jim’s gold watch. It had once belonged to his father and before that it belonged to his father’s father. the opposite factor was Della’s hair. Della knew her hair was additional stunning than any queen’s jewels and gifts. The Magi wished to gift one another a special gift.
Q 12. what proportion were they hooked up to every different within the story?
Ans. Della and Jim were turbulently infatuated with one another. They believed that love demands presentation of sentiments. They wished to gift gifts to every different on Christmas however they failed to have enough cash to shop for gifts. they may not think about celebrating Christmas while not shopping for gifts. They were hooked upto every different in such some way that they set to sacrifice their most precious belongings while not telling one another. They sold-out their belongings and purchased gifts for every different.
Q 13. Why did they sell their stunning valuable things?
Ans. Della and Jim had nice love for every different. Della might save only 1 greenback and cardinal cents in her careful shopping for of meat and different food. it absolutely was scant for purchasing an inexpensive gift for Jim. equally Jim additionally moon-faced a similar circumstances. He required a replacement coat and he had nothing to hide his cold hands. They were pleased with 2 things they in hand. One factor was Jim’s gold watch. the opposite factor was Della’s hair. They set to sell their stunning valuable things to satisfy their individual needswhile not rental one another understand.
Q 14. Describe the story in your own words.
Ans. Della had only 1 greenback and cardinal cents to however a present for her dear Jim. The James Dillingham Youngs were terribly pleased with Jim’s gold watch and Della’s hair. each this stuff were most precious for them. Della sells her stunning long hair and buys a gold chain. once Jim comes she presents him the chain and explains the explanation of commerce her hair. Then Jim presents her a pretty set of combs with jewels. He additionallydiscloses that he has sold-out his watch to shop for these combs. They lose their belongings however save the noble spirit.
Q 15. what's the ethical of the story?
Ans. The story teaches U.S.A. that we must always sacrifice our precious belongings to achieve religioushappiness. It reveals that exchange of gifts on holy occasions makes life most lovely. Love may be a drive that motivates a private to forget his personal needs and watch out of others. Love is to be guarded every moment with discretion, knowledge and intelligence.
Q 16. What did Della think about shopping for for Jim?
Ans. She wished one thing nearly definitely worth the honour of happiness to Jim.
Q 17. What were the James Dillingham Youngs were proud of?
Ans. They were terribly pleased with 2 factors that they owned; one thing was Jim’s watch. the opposite factorwas Della’s hair.
Q 18. What did Della purchase and wherever was its value?
Ans. Della bought a awfully straightforward and plain gold chain. Its price was in its made and pure material.
Q 19. Why did Jim check up on his watch solely in isolation?
Ans. The watch had ne'er had a fine chain. Jim typically took it out and checked out it only if nobody might see him couple.
Q 20. What will leave deep marks?
Ans. Love and charitable giving, once intercalary along, will leave deep marks.
Q 21. What did Della do once obtaining Jim’s dinner ready?
Ans. Della command the chain in her hand and sit close to the door wherever he continuously entered.
Q 22. What reasonably life was Jim spending?
Ans. Jim was a poor fellow. He was solely twenty-two. He had a family to require care of. He required a replacement coat and he had nothing to hide his cold hands.
Q 23. What reasonably expression did Della realize in Jim’s eyes?
Ans. There was AN expression in Jim’s eyes that Della couldn't perceive. It stuffed her with concern. it absolutely was not anger, nor surprise, nor something she had been prepared for.
Q 24. however did Della attempt to console Jim regarding her haircut?
Ans. She aforesaid that she couldn't pass though Christmas while not giving Jim a present. She had her hair interrupt and sold-out it. it might grow once more quick. He won’t care. they ought to be happy as she bought a pretty nice gift for him.
Q 25. What did Jim purchase for Della?
Ans. Jim bought stunning combs with jewels for Della. The combs that Della had seen in an exceedingly searchwindow and fair-haired for an extended time.
Q 26. What did Jim counsel once receiving gold watch chain?
Ans. Jim steered that they ought to place their present away and keep them a jiffy. They were too nice to use them.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment