Tuesday, 11 December 2018
Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries Over Coat
Q 1. What was the color of the overcoat of young man?
Ans. it absolutely was brown.
Q 2. however did he look like?
Ans. He appeared a well-groomed young man. His hair was sleek and shinning and he wore aspect burns. He had skinny hair. He wore a brown overcoat with a cream colored 0.5 opened rose in his button hole and a inexperienced lid at a rakish angle. A white silk scarf was knotted at his neck. during all|one amongst|one in every of} his hands was in a pocket and within the alternative he control a brief polished cane. He twirled it jauntily currently and so.
Q 3. Why did the individuals take off on the Mall?
Ans. The cold induced individuals to hunt comfort in pleasure. They gathered on the Mall wherever they entertained themselves among the range of hotels, restaurants, cafes and snack bars, every in keeping with his suggests that.
Q 4. United Nations agency were the individuals sporting such dress and had come back on the Mall?
Ans. each kind of individuals as well as the fun lovers, wanderers and therefore the isolated had come back on the Mall to hitch the cheerfulness of the streets.
Q 5. Why was the cat shivering?
Ans. The cat was shivering with cold.
Q 6. Why did the motive force of the truck speed away when the accident?
Ans. The trucker speeds away as a result of he had a worry of being caught.
Q 7. United Nations agency took the young man to the hospital?
Ans. A automobile was stopped and he was loaded into it and brought to a close-by hospital by the passers by.
Q 8. What quite music was vie in one in all the restaurants?
Ans. AN orchestra was being vie in one in all the restaurants.
Q 9. provide the list of the articles, that were found from the coat of the young man.
Ans. The young man was lying on a white marble table within the OR. The assistant physician and therefore the 2nurses with their faces hid behind masks were progressing to the young man. His garments were being commenced. once the overcoat was removed it absolutely was found that the young man had the subsequentthings that were found within the varied pockets of his overcoat. alittle black comb, a hankey, six annas and manypies, a 0.5 preserved roll of tobacco, a bit diary within which the names and addresses of many individuals were noted, a listing of phonograph records and many handbills that distributors had thrust upon him throughout his evening promenade.
Q 10. what's the ethical of the story?
Ans. The story could be a pungent irony upon the society. The wealthy look down upon the poor. The poor try andhide their property by some ways. typically they become vindictive and unforgiving. They adopt unlawful strategies to become respectable within the society. They hide their real characters within the semblance of wealth. typically the poor try and look sensible by concealing their miserable condition underneath the veil of recent and repaired garments. This story is a few young man United Nations agency conceals his economic condition by sporting AN overcoat. He appears to a good young man going out for a walk on the Mall. everyonetakes him as a well-off gentleman. The story teaches United States of America an ethical that kinsfolk ought to be judged by their characters and not by their appearances.
Q 11. Write a gist of the story in 10 lines.
Ans. One evening in Gregorian calendar month a well-groomed young man was walking on the Mall. it absolutely was a chilly evening. He was sporting a brown overcoat. He had such a dandy look that tonga wallas and taxi drivers thought him a fare. The young man was seated on the cement bench and watched the individuals with interest. He bought a roll of tobacco and preserved it with relish. Then he went into an oversized western music search without aim and had a conversation with the salesperson. Then he stopped at a book stall. many yards more HA had a look of huge Persian carpet and so moved on. He was following a young couple once a truck packed with bricks crushed him. within the hospital it absolutely was found that he was a indigent concealing his economic condition underneath the overcoat.
Q 12. what's the theme of the story?
Ans. the author has inflicted a irony upon society. typically a poor person disguises his economic conditionunderneath false layers. He desires to be revered and honored. however sadly this society judges a person on the premise of his wealth and look. The character has become the smallest amount necessary issue for obtaining the next place within the society. during this story a young man tries his best to cover his abject economic conditionby victimisation AN overcoat that evidenced quite flourishing for him throughout the walk. His economic conditionis discovered only if his overcoat is removed. His sweater is dead holes. Layers of dirt cowl his body. He couldn'thave had a shower for a minimum of 2 months. we should always {try to|attempt to|try ANd} produce an settingthat may absorb the poor in it.
Q 13. what proportion rush was there on the Mall Road?
Ans. There was nice hustle and bustle on the Mall. The individuals wished to hunt comfort in pleasure and entertained themselves among the range of hotels, restaurants, cafes and snack bars.
Q 14. What was the young man doing once he was sitting on the bench?
Ans. The young man Sabbatum on the cement bench and watched the individuals passing on the pavement before him.
Q 15. What did individuals do on the Mall?
Ans. They entertained themselves among the range of hotels, restaurants, cafes and snack bars.
Q 16. What did the young man do with the German Piano?
Ans. He upraised the duvet of the keyboard and vie many notes and closed it once more.
Q 17. What did the young man do at a book stall?
Ans. He picked up one or 2 magazines and when a hasty look at the contents rigorously replaced them.
Q 18. Why did the young man follow the couple closely?
Ans. He followed the couple closely hoping to induce a glimpse of their faces and to listen to a lot of of their speak.
Q 19. What happened once the young man reached 0.5 was across the road?
Ans. A truck packed with bricks came from behind and crushing the young man speeded off towards Mcleod Road.
Q 20. What did they notice at a lower place the scarf?
Ans. There was neither a tie nor a collar and not even a brief at a lower place the headscarf.
Q 21. What was the condition of the young man’s body once they suspend his clothes?
Ans. Layers of dirt coated his body. He couldn't have had a shower for a minimum of 2 months.
Q 22. What was the condition of the socks?
Ans. The one was quite completely different from the opposite in color and pattern. there have been holes at the heels.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment