Home » Unlabelled » Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries I actually have A Dream
Tuesday, 11 December 2018
Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short queries I actually have A Dream
Q 1. What was the reason for Negroes’ discontentment?
Ans. They were discontented as a result of they were treated as slaves. They were economically terribly weak. They visaged injustice and oppression. The black were detested simply because of their color.
Q 2. What ar the qualities of the veterans of artistic suffering?
Ans. The veterans of artistic suffering ar spunky and brave. they're perpetually able to work with the religion that misery would prove redemptive.
Q 3. what's the dream of theologiser King boy.?
Ans. He desires to examine his nation living out actuality which means of its creed. He encompasses a dream that there would be equality between the black and therefore the white. There would be no injustice and oppression. He encompasses a dream that his four youngsters won't be judged by the color of their skin however by the content of their character.
Q 4. What ought to be the religion of Negroes?
Ans. they must have the religion that honorary suffering is redemptive.
Q 5. What was the requirement of pleading the case of Negroes freedom?
Ans. it had been necessary as a result of Negroes were the victims of oppression. They were defrayal the lives of slavery. that they had no rights for themselves.
Q 6. What ought to be the criterion of judgment for a person?
Ans. someone shouldn't be judged by the color of his skin however by the content of his character.
Q 7. Do the Negroes fancy liberty all told elements of their country?
Ans. In theologiser King’s time, the Negroes didn't fancy liberty however currently they need equal rights all toldelements.
Q 8. From that a part of the country the Negroes gathered there?
Ans. The Negroes gathered there from Mississippi, Alabama, South geographical region, Georgia, Pelican Stateand alternative rights all told elements.
Q 9. Write down the song in your own words.
Ans. My country may be a sweet land of liberty. I sing for this land wherever my fathers died. it's a land on that the pilgrims feel proud. Let the liberty ring from all over.
Q 10. what's the impact of the repetition of words?
Ans. The repetition of words place stress on the topic. The attender or the reader learns the topic matter terriblysimply.
Q 11. Write a note on the struggle of theologiser King boy. for Negroes.
Ans. theologiser King boy. was born in 1929. He was a vocal yank leader of the civil rights movements of Fiftiesand Sixties. He was conjointly a priest. He was the president of the Southern Christian Leadership Conference moreover as Pastor of an oversized congregation in Atlanta. He was an excellent rhetorician. He crystal rectifiersit-ins and demonstration throughout the South. He fought valorously for the rights of Negroes in America. He detested segregation within the society. He was the courier of equality all told sections of the society. He samethat black men and white men ought to be ready to be part of hands. He needed and struggled that the sons of former slaves and therefore the sons of former slave house owners ought to be ready to sit down along at the table of brotherhood. sadly he was dead in 1968.
Q 12. What was the condition of Negroes in his days?
Ans. Negroes were in a very miserable condition in those days. They were the victims of oppression and cruelty. that they had to face nice trials and tribulations. those that spoke for his or her rights were thrown into slim jail cells. They were the victims of Police brutality. Society was unjust towards them. There was a discrimination of black and white. that they had no rights of obtaining opportunities in life. They were pissed off and poor economically and socially. They were treated as slaves. They weren't judged by their character however by the color of their skin. They were placed within the lowest class. They were burning with the warmth of injustice and oppression.
Q 13. Write 10 lines on favoritism.
Ans. favoritism suggests that to differentiate between folks on the premise of their race. It implies thattemperament and private character of someone is worthless and therefore the race he belongs to is everything. No faith permits such discrimination. God has given everyone equal rights. No black is superior to any white and no white is additional respectable than any black in terms of their race. No society will flourish if it permitsfavoritism. it's the responsibility of a government to create the society impartial and unbiased. No nation and no country will create progress if it's the impediments of race and color.
Q 14. Write the outline of the speech.
Ans. the author addresses the miserable and suppressed folks gathered to arrange a stronger future for themselves. He urges upon them to continue their work with the religion that honorary suffering is redemptive. He asks them to be optimistic as a result of he encompasses a robust religion that state of affairs are modifiedpositively. the author needs that sooner or later his nation can learn actuality which means of its creed. everybodyare ready to sit down along at the table of brotherhood. youngsters won't be judged by the color of their skin however by their character. He encompasses a robust religion that the glory of the Lord shall be discovered. He hopes that folks are ready to work along, to hope along, to struggle along, to travel to jail along, to square up for freedom along, knowing that they're going to be free sooner or later.
Q 15. What ar the measures you'll fancy make sure the justice with all sections of society?
Ans. it's extremely terribly troublesome to create a society freed from injustice and cruelty. In each society the made and therefore the powerful become usurpers and violate law and order within the country. If i'm to make sure justice in society i will be able to got to perform a miracle. The law imposing agencies ought to be activated and no-one ought to be unaccountable for his misdeeds. the amount of responsibility should be same for everyone. each wrongdoer however powerful he's should be delivered to book. The courts ought to be createdfreed from any interference. no one ought to influence the judges by victimisation unfair suggests that. I shall positively try and avoid discrimination and prejudice. There ought to be a benefit for everything if i need to make sure justice among all sections of the society.
Q 16. What will Martin counsel them to figure with?
Ans. He suggests them to figure with the religion that honorary suffering is redemptive.
Q 17. What will Martin dream regarding his nation?
Ans. He dreams that his nation can rise and live out actuality which means of its creed.
Q 18. What will Martin dream regarding the red hills of Georgia?
Ans. He dreams that sooner or later on the red hills of Georgia the sons of former slaves and therefore the sons of former slave house owners are ready to sit down along at the table of brotherhood.
Q 19. What will Martin dream regarding the state Mississippi?
Ans. He dreams that sooner or later the state of Mississippi, a victim of injustice are reworked into associate oasis of freedom and justice.
Q 20. what's the Martin’s dream regarding his four very little children?
Ans. He encompasses a dream that his four youngsters can sooner or later board a nation wherever they're going to not be judged by the color of their skin however by the content of their character.
Q 21. What would they be ready to do with a powerful faith?
Ans. they might be ready to cut a stone of hope out of the mountain of despair. they might even be ready toremodel the cacophonous discords of their nation in to a stunning symphony of brotherhood. they might be ready to work along, to hope along, to struggle along, to travel to jail along and to square up for freedom along.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment